מסבחה עדשים שחורות
- שני דורון
- Jan 10, 2023
- 2 min read
סלט מעולה שנולד גם הוא מאלתור! מתאים כסלט בעל-האש או כארוחה קלה בפני עצמה. אחד השיחוקים :)

בשבת האחרונה קבענו על האש עם חברים לצהריים. קמתי בבוקר עם מצברוח לפנק בסלטים מעניינים (כי הבשר הוא לא באמת העיקר בעל האש, ובכלל). לא התארגנתי מראש על שום דבר, ואלתרתי מדברים שהיו בבית - עדשים שחורות, טחינה, עגבניה, ופטרוזיליה מהגינה שלי.
יצא ממרח/סלט ממש ממש טעים וקליל, שהלך פשוט מעולה עם שאר הדברים שהיו על השולחן.
אני לגמרי יכולה לדמיין אותו גם כארוחה בפני עצמו, עם לחם טעים וכמה ירקות טריים חתוכים בצד.
מסבחה עדשים שחורות
יוצאת צלחת גדולה!
מה צריך?
לבישול העדשים:
200 גרם עדשים שחורות שטופות
600 מ"ל מים רותחים
בצל לבן קצוץ
להכנת המסבחה:
1/3 כוס טחינה גולמית (לפי הטעם והמרקם)
עגבניה אחת חתוכה לקוביות
מיץ מלימון אחד טרי
שמן זית
מלח
פטרוזיליה טריה
מה עושים?
בסיר קטן עם כף שמן זית נטגן מעט את הבצל הלבן הקצוץ עד שהוא נהיה שקוף.
נוסיף לאותו הסיר את העדשים השחורות השטופות, את המים הרותחים ומעט פלפל שחור. * לא מבשלים קטניות עם מלח! המלח מעכב את הבישול שלהן ולכן מוסיפים אותו רק כשהן כבר רכות
נבשל את העדשים השחורות כ-10-15 דקות עד שהן מתרככות. נשמור את מי הבישול.
נשמור חצי מכמות העדשים בצד ואת החצי השני נניח בכלי שמתאים לטחינה בבלנדר מוט, או לחילופין במעבד מזון.
לעדשים שאנחנו עומדים לטחון נוסיף את הטחינה, הלימון, מעט מלח ופלפל שחור, ונטחן למשחה, נוסיף את מי הבישול של העדשים לפי הצורך עד לקבלת מרקם של חומוס.
נוסיף את העדשים השלמות ששמרנו בצד ונערבב הכל יחד.
נסדר בצלחת רחבה את המסבחה כמו שמסדרים חומוס. נפזר בצל סגול קצוץ, עגבניה, פטרוזיליה קצוצה, סומק ומעל הכל שמן זית בנדיבות!
בתאבון :)
הערות:
- לא חייבים לטחון את העדשים למשחה. אפשר גם רק לערבב את העדשים שלמות עם הטחינה ושאר המרכיבים. יתקבל מרקם אחר אבל עדיין סלט טעים.
- אם אין לכם בלנדר מוט/מעבד מזון אפשר למעוך את העדשים עם מזלג.


Comments