top of page

פרחי כרובית אפויים ברוטב שמנת-תרד - טבעוני ונטול גלוטן

וריאציה טבעונית וקלילה לכרובית בבשמל

הרוטב שעשוי מטופו טבעי, קשיו וקרם קוקוס מוסיף גם חלבון וערכים תזונתיים מעולים למנה.


כשבא לכם משהו גבינתי וחמים

אבל גם לא כזה שתתחרטו עליו או שהבטן שלכם תכעס...

בול בשביל זה יצרתי את המתכון הנפלא הבא -

פרח כרובית שאופים בתנור עם רוטב "שמנת" תרד

שמורכב מטופו, קרם קוקוס ואגוזי קשיו.

מתקבל רוטב שמנתי, סמיך, עם טעם מעולה

והתוצאה הסופית חורפית מפנקת ומנחמת כל כך.


פרחי כרובית אפויים ברוטב שמנת תרד - טבעוני ונטול גלוטן


מה צריך?

  • כרובית שלמה מפורקת לפרחים גדולים

  • צרור תרד טרי חלוט במים רותחים וחתוך דק או 3-4 קוביות של תרד קפוא ומופשר - לסחוט מהנוזלים

  • 150 גרם טופו בטעם טבעי במרקם קשה

  • כחצי כוס קרם קוקוס איכותי

  • חופן אגוזי קשיו טבעיים, מושרים במים קרים ל10 דקות עד ריכוך.

  • כפית אבקת שמרי בירה (לא חובה)

  • קורט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)

אין לכם את אחד מהמרכיבים? אל תהססו להחליף במשהו אחר שיש לכם. למשל בטטה/תפוח אדמה/קולרבי במקום הכרובית, אם אין לכם תרד אפשר להכין רק את הרוטב הלבן, או להחליף אותו במנגולד.


אופן ההכנה


1. נחמם תנור ל-220 מעלות טורבו, גריל עליון.

2. נניח את פרחי הכרובית בסיר על אש גבוהה, נמזוג מים רותחים ונבשל 3-4 דקות עד למרקם חצי-רך, לא רך מדי ("אל דנטה"). נסנן היטב מהמים וניתן לכרובית להתייבש מעט בזמן שנכין את הרוטב.


בינתיים נכין את הרוטב:

  1. בבלנדר מוט או מעבד מזון חזק נשים את הטופו, קרם קוקוס והקשיו ונטחן עד לקבלת משחה חלקה ולא גרגירית. נוסיף כמה כפות של מים עד לקבלת מרקם של רוטב בשמל.

  2. נתבל במלח ופלפל, אפשר גם אגוז מוסקט ומעט שמרי בירה לטעם פרמז'ני.

  3. נוסיף את התרד הסחוט והחתוך, מבלי לטחון אותו, נערבב.

נרכיב את המנה:


1. בתבנית משומנת נניח את פרחי הכרובית שבישלנו חצי בישול.

(ממליצה לא לשים נייר אפייה כי הרוטב עלול לקרוע אותו אל תוך הכרובית, וחבל. תשמנו טוב את התבנית עם שמן זית)

2. נפזר את הרוטב כך שיכסה את פרחי הכרובית מכל הכיוונים.

3. אם רוצים אפשר בשלב הזה לפזר גבינה כלשהי מלמעלה, לא חובה, ממש טעים גם בלי.

4. נכניס לתנור לכ-10 דקות, אבל רצוי להשגיח עד שהכרובית משחימה.


הכנתם את המנה? ספרו לי ושלחו תמונה כאן בתגובות, ותייגו אותי ברשתות החברתיות!



Comments


  • Instagram
  • Whatsapp
bottom of page