top of page

עונת הליקוט נפתחה - לביבות חוביזה




לביבות חוביזה נוסטלגיות אבל מעודכנות :)

כ-10 לביבות גדולות


אחד הצמחים הראשונים שלמדתי לזהות בטבע הוא החוביזה. בקיבוץ היא מהראשונות לצמוח אחרי הגשמים, ובכל טיולי האביב של בית הספר או הקיבוץ היינו מכינים ממנה לביבות נוסטלגיות בבישולי שדה.

החוביזה היא ממש קלה לזיהוי, והיא ממש טעימה! יש לה מרקם אוורירי וכיף להכין איתה לביבות או פשטידה, או לאכול טריה בסלט.


מה צריך?

הכמויות הפעם הן לפי העין...


- כמה חופנים של חוביזה ללא גבעולים, שטופה

- 2-3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לטיגון/אפיה

- 3-4 כפות קמח שקדים או כל קמח אחר

- 1 ביצה

- בצל ירוק או עשבי תיבול נוספים - לא חובה

- כף זרעי פשתן - לא חובה אבל נחמד

- מלח, פלפל


מה עושים?

  1. קוצצים גס את עלי החוביזה ומניחים בקערה

  2. מוסיפים את כל המרכיבים, מערבבים עם היד עד לקבלת תערובת דביקה ואוורירית. מומלץ לתת לתערובת לנוח במקרר רבע שעה או יותר לפני שמטגנים/אופים.

  3. הפעם חרגתי ממנהגי וטיגנתי בשמן זית, לחלוטין אפשר לאפות. לטיגון - מחממים מעט שמן זית במחבת. כשהשמן חם מניחים עם כף תלוליות שמנמנות של התערובת. מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהלביבות שחומות. מוציאים לרשת/נייר סופג.

  4. לאפיה - מחממים מראש תנור ל-200-220 מעלות, מניחים נייר אפיה על תבנית התנור ומברישים עם מעט שמן זית. עם כף יוצרים לביבות בגודל שאוהבים, מזלפים מעט שמן זית גם מלמעלה. שולחים לתנור לבערך 15-20 דקות או עד שהלביבות שחומות ופריכות משני הצדדים.

  5. להגשה סוחטים מעט מיץ לימון טרי או טובלים ביוגורט, אפשר גם עם סלט קטן בצד. מ-ע-ד-ן.


שדרוגים, תוספות, שינויים:


- זרעי הפשתן נותנים מרקם מאוד אוורירי ופלאפי. זה לא חובה אבל מוסיף.

- ביום שצילמתי את הלביבות היו לי במקרר כמה כפות של עדשים שחורות שרציתי להציל והוספתי ללביבות. זה דרך נחמדה לנצל שאריות אם יש לכם.




Commentaires


  • Instagram
  • Whatsapp
bottom of page